Etiquetas

martes, 23 de abril de 2013

Sabies que…?







Sabies que…?
Ayxa Sílvia  David
 
(Curiositats i anècdotes que et sorprendran)

Ummmh… xocolate calent!!!
Sabies que... una tassa de xocolate calent sap millor en un recipient de color crema o taronja que en un got blanc o roig? Segons un estudi realitzat per científics de la Universitat Politècnica de València i la Universitat d'Oxford 'el color del recipient on se servixen els aliments i les begudes pot realçar alguns dels seus atributs, com el sabor o l'aroma'. La Universitat d'Oxford (Regne Unit) ho ha comprovat en el cas del xocolate líquid.

Coneixes algun “cotilla”?
Sabies que... segons el Diccionari de la Real Academia de la Lengua, la paraula “cotilla” es referix a una 'persona amiga de xafarderies i cuentos'? L'origen del terme prové d'una dona, María de la Trinidad, que va viure a Espanya durant el regnat de Ferran VII, i també coneguda amb el malnom de “Tia Cotilla”. Encara que no hi ha acord sobre l'origen d'este malnom, es pensa que va poder deure's al seu cognom o a l'ocupació d'un tipus de cosset que usaven les dones de l'època i que rebia el nom de “cotilla”.

Embarassada als 5 anys!!!
Sabies que… Lina Medina va ser mare als 5 anys? Son pare va notar que Lina —una dels seus nou fills— tenia el ventre voluminós i els seus veïns supersticiosos pensaven que tenia una serp dins. A mitjan abril de 1939 la van portar als xamans de l'aldea, els quals van creure que tenia un tumor i li van aconsellar que la portara a la ciutat més pròxima.
Finalment un doctor la va portar a Lima, la capital del Perú, on altres especialistes van diagnosticar que Lina estava embarassada. Havia concebut el seu fill a l'edat de quatre anys i huit mesos.  Als dos anys i huit mesos d'edat havia començat a menstruar. Un mes després, el dia 14 de maig de 1939, Lina —de cinc anys, set mesos i 21 dies d'edat— va donar a llum a un xiquet per mitjà d'una cesària realitzada pel cirurgià.

Animal o planta?
Sabies que… la Caleana Major, també anomenada Ànec Volador és una xicoteta orquídia que florix en el sud d'Austràlia? D'esta planta terrestre florix una flor notable molt bella, pareguda a un ànec en vol. Se la pot trobar en boscos en eucaliptus riberencs o pantanosos i també en els matolls i bruguerars prop de la costa. La planta sol créixer fins als 50 centímetres i les seues flors tenen de 15 a 20 mil·límetres. A causa del seu xicoteta grandària és una planta difícil d'observar en el seu hàbitat natural.

El Frankenstein animal
Sabies que… un grup de científics ha descobert un ratolí africà que és capaç de reconstruir parts del seu cos sense deixar cicatrius? Segons pareix la rata és capaç de regenerar la pell, els cartílags i les glàndules. El mamífer, igual que alguns rèptils és capaç de desprendre's de parts del seu cos i utilitzar-lo com un sistema de defensa per a escapar dels depredadors i després pot regenerar la part del cos perduda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario