Etiquetas

lunes, 30 de abril de 2012

NUEVA EDICIÓN DE DAMA NEGRA

Nuestros compañeros de Radio Severo, la radio escolar de nuestro centro, nos presentan una nueva edición de Dama Negra. Dama Negra es el programa dedicado al mundo del ajedrez pero desde un punto de vista educativo: aprovechamos para hablar de historia, geografía, viajes.... En esta ocasión, hemos hablado en varios de nuestros programas de casos de niños prodigio.Hoy vamos a hablar de un veterano pr odigioso. No ha existido un jugador que a la misma edad de Victor Korchnoi haya demostrado la misma lucidez y rendimiento en el juego a los 81 años. En compañía de su libro autobiográfico: "El ajedrez es mi vida y algo más", vamos a conocer su infancia y sus primeros pasos ajedrecísticos. Para escuchar el programa pincha aquí .

domingo, 22 de abril de 2012

ENTREGA DEL PREMIO SAMBORI 2012 A NUESTROS ALUMNOS

Este fin de semana se entregaron los Premios Sambori 2012 a dos  de nuestros alumnos: Javier Borbolla de 1rA i Marta Martínez de 3rA.
                                                 ENHORABONA!!!!!

viernes, 20 de abril de 2012

L'assetjament escolar


Des de sempre ha existit aquest problema. Ha passat als col·legis i també als instituts. Aquest acte és, clarament, un abús a les persones, a les quals els afecta físicament i emocionalment.
Moltes persones han sofrit d'aquestos abusos. Els xiquets o adolescents, simplement per ser diferents: per ser una mica estranys, per ser gros o grossa, per l'orientació sexual, per les seues aficions, etc.
Les persones que les han sofrides han quedat traumatitzades. La majoria no és capaç de contar-li a ningú el que està passant i una miqueta minoria ho conten sense resultats, mentre que unes poques persones aconsegueixen eixir de la situació.
Per això, estem junts en aquesta lluita, perquè ningú té drets d'abusar d'una altra persona.

jueves, 19 de abril de 2012

FECHAS DE INSCRIPCIÓN EN PRUEBAS DE ACCESO A GRADO MEDIO

Escucha nuestro reportaje sobre las fechas de inscripción en las Pruebas de Acceso de Grado Medio y Grado Superior:
Ir a descargar

CONCURS LITERARI TIRANT I CARMESINA. SETENA EDICIÓ


BASES DE PARTICIPACIÓ

  • El Departament de Valencià de l’IES Severo Ochoa d’Elx convoca la Setena Edició del Concurs Literari de cartes d’amor en valencià Tirant i Carmesina.
  • Hi podran participar tots els alumnes matriculats al centre que així ho desitgen. Als alumnes que hi participen el treball presentat els serà tingut en compte positivament en l’avaluació.
  • El concurs s’organitza en tres categories:
1. 1r cicle d’ESO (1r i 2n d’ESO)
2. 2n cicle d’ESO (3r i 4t d’ESO)
3. Batxillerats i Cicles Formatius.
· Hi haurà un guanyador en cada categoria que rebrà un premi de 30 euros (xec nominal) i el corresponent Diploma. A més a més, tots els participants rebran un Diploma acreditatiu de participació.

· Les obres que participen hauran de tindre format de carta verosímil, amb el sobre corresponent i a dins la carta, i una extensió mínima d’una plana. Es permet d’il·lustrar-les o decorar-les per tal de millorar-ne la presentació, i encara que no és un requisit imprescindible, sí que serà tingut en compte per part del jurat.

· El tema de les cartes pot estar relacionat amb qualsevol tipus d’amor: amor passional, desamor, amor idealitzat, amor filial, amor a la vida… Es tracta d’expressar sentiments amb sinceritat i originalitat. Es garanteix el respecte a l’anonimat de l’autor.
·
  • El tema de les cartes pot estar relacionat amb qualsevol tipus d’amor: amor passional, desamor, amor idealitzat, amor filial, amor a la vida… Es tracta d’expressar sentiments amb sinceritat i originalitat. Es garanteix el respecte a l’anonimat de l’autor.

  • Els participants podran presentar les seues obres als professors de valencià respectius amb data límit de dv 8 de març de 2013. Els alumnes de Cicles Formatius poden deixar les seues cartes al despatx de Vicedirecció, amb el nom i el curs escrits al sobre.

  • El dj 21 de març, en el context de la jornada dedicada a activitats extraescolars es realitzarà un acte protocol·lari a l’institut per a lliurar els premis als i les guardonats/des.

  • El jurat estarà format pels membres del Departament de Valencià del centre. Aquest farà públic els premiats el mateix 21 de març en l’acte de lliurament explicat en el punt anterior.
.
Les qüestions no previstes en aquestes bases les resoldrà el jurat segons el seu criteri.

miércoles, 18 de abril de 2012

GUANYADORS COMARCALS DEL PREMI LITERARI SAMBORI 2012


Ens ompli de satisfacció anunciar que dos alumnes del nostre centre han guanyat la fase comarcal del concurs literari SAMBORI 2012. Els guardonats són Javier Borbolla de 1rA i Marta Martínez de 3rA. ENHORABONA!!!!!

Teniu més informació en el nostre canal de televisió TELESEVERO.

Clica a l'enllaç:

domingo, 15 de abril de 2012

¿QUÉ PUEDES HACER CUANDO ACABES CUARTO DE LA ESO?

¿QUÉ ES LA ANOREXIA?

BLOGS Y PÁGINAS WEB DEL INSTITUTO

NOTICIAS DEL INSITUTO

ALIEMENTACIÓN Y NUTRICIÓN

jueves, 5 de abril de 2012

CRÍTICA DE CINE: SEBASTIAN DARKE


Sebastian Darke, príncep dels pirates

L’últim llibre que he llegit és Sebastian Darke, príncep dels pirates. És un llibre d’aventures. És molt entretingut perquè va d’uns xiquets i un bufalote que naveguen pel mar per a descobrir un tresor.

A mi em va agradar molt, perquè va d’aventures, intriga, sorpresa… És molt divertit i molt entretingut. Recomane a tot el món a qui li agraden les aventures, la intriga i les sorpreses. El llibre el podeu trobar a la biblioteca del nostre institut. Segur que us agradarà!

Ruth González, 1rC

CRÍTICA DE CINE: CADENA DE FAVORES


Fa unes setmanes he vist una pel·lícula en Atenció Educativa que m’ha agradat molt. Es tractava d’un xiquet que es deia Trevor. Aquest xiquet tenia un professor anomenat Mr. Simonet. El professor li va demanar al xiquet que fera un treball per a canviar el món. Trevor decideix canviar el món ajudant un vagabund del carrer.
Després fa una cadena de favors que consisteix a ajudar a tres persones i que aqueixes tres persones havien d’ajudar a unes altres tres persones i així successivament. Us recomane que vegeu aquesta pel·lícula perquè és molt bonica. Per tant, no us conte el final perquè és millor que a qui li interesse la veja.
Mike Jesús Chimarro, 1r C